Задържаха 5 българи, ограбили десетки хиляди евро с ало-измами в Гърция
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Януари 2017 20:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха 5 българи, ограбили десетки хиляди евро с ало-измами в Гърция

/КРОСС/Петима души са задържани в град Ветово, област Русе, за извършени телефонни измами за десетки хиляди евро в Гърция. Това коментира директорът на областната дирекция на МВР в крайдунавския град комисар Теодор Атанасов, в присъствието на министъра на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Престъпниците имали т. нар. мулета в Гърция, които прибирали парите от жертвите, а измамите извършвали от територията на България. Те били обявени за международно издирване, като са задържани на 14 януари във Ветово.

Комисар Атанасов обясни, че измамниците ще носят съответната наказателна отговорност в Гърция.

В крайдунавския град Румяна Бъчварова се срещна с директорите на двете областни полицейски дирекции на Русе и Силистра по повод на специализираната операция за борба с битовата престъпност, която тече на територията на цялата страна.

Тя съобщи, че за Русенско са осигурени седем нови служебни автомобила, а за Силистренско - пет. Колите, които са от първата доставка, ще бъдат по места вероятно до един-два месеца. Те ще се използват основно за пътен контрол.
В ОД на МВР в Русе са назначени и 15 сътрудници по охраната, като ще бъдат наети още шестима.

Бъчварова коментира, че е доволна от работата на русенската полиция. По думите й резултатите са много добри, както и по линия на борбата с битовата престъпност.