Трагедията във Вълчи дол след битов скандал
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Януари 2017 20:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трагедията във Вълчи дол след битов скандал

/КРОСС/Битов скандал е предизвикал неделната касапница, която хвърли в потрес жителите на Вълчи дол.

Часове след трагедията местните хора все още не можеха да приемат, че съгражданите им Енчо, Иванка и Калоян Иванови са си отишли от този свят по толкова брутален начин - с по един куршум в главите. Труповете на 65-годишния Енчо, 57-годишната му съпруга и 28-годишния им син бяха намерени в неделя по обeд във фамилната им къща.

Открила ги дъщерята, която отишла да види дали са добре, след като цяла сутрин безуспешно се опитвала да се свърже с родителите си по телефона. Семейството има още един син, който е в чужбина. При възрастните в почивните дни се прибирал само Калоян, който работел във Варна. В дома на семейство Иванови нямало шумни скандали, затова първото предположение на местните бе, че крадец наркоман се е промъкнал вътре и щом са го засекли, е застрелял тримата. Няма данни за намеса на външен човек, обяви шефът на ОДМВР-Варна Даниел Пашов.

Основната версия на разследването е, че един от тримата е гръмнал роднините си и се е самоубил, но не се изключват и други хипотези, обявиха от окръжната прокуратура. Кой е стрелецът, ще установяват назначените балистична, медицинска и дактилоскопна експертизи. Знае се, че пенсионираният пожарникар Енчо имал законно притежаван пистолет. Оръжието било открито в къщата, предстои да се докаже дали с него са произведени фаталните изстрели, уточниха от прокуратурата.

"Не може Енчо да е гръмнал Иванка. Никога не би посегнал на жена си, те толкова се обичаха и се подкрепяха. Тихи и задружни хора бяха", категорични са познати на семейството. Според съседи вероятно синът Калоян е станал причина за скандала, довел до фаталната разправа. Младият мъж имал лошо пиянство, посягал и към дрогата, но криминални дела не е вършил, твърдят вълчидолци.

На метри от окървавения дом на Иванови, в двора на училището преди 17 г. ревнив ром закла изгората си и две нейни приятелки. За зверството Георги Ангелов бе осъден на доживотен затвор.