Максималните температури утре ще са между минус 3 и 2 градуса
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Януари 2017 20:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Максималните температури утре ще са между минус 3 и 2 градуса

/КРОСС/През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде облачно. Разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони. В Северна България ще превалява сняг, в Горнотракийската низина - дъжд и сняг, а по Черноморието - дъжд. Ще духа умерен, главно в Източна България временно и силен североизточен вятър.

Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните- между минус 3° и 2°. През нощта срещу сряда, с понижението на температурите, в по-голямата част от страната валежите ще са вече от сняг и ще се усилят. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН)

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра - около минус 7°. В сряда снеговалежите в страната ще продължат. По-съществени и на повече места ще са те в Южна България и в Предбалкана. Вятърът ще остане от североизток, по Черноморието и от север - с него ще застудява. До вечерта дъждът навсякъде ще премине в сняг. С усилването на вятъра ще се създадат условия за виелици и навявания, особено в Североизточна България. В четвъртък, след временно отслабване, на места и спиране на валежите, от юг отново ще завали сняг.

В много райони температурите ще са почти без дневен ход. В петък валежите навсякъде ще спрат, вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса. Студено време, с минимални температури предимно между минус 12° и минус 7°, дневните - между минус 7° и минус 2°. През почивните дни сутрешните температури ще са ниски, дневните слабо ще се повишат. В планините и планинските райони ще има и слънчеви часове, но в равнинната част от страната ще бъде с инверсионна облачност или мъгла. В неделя вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде слаб до умерен. По-късно през деня облачността отново ще се увеличи, но ще се задържи без валеж.