Събитията в страната на 17 януари
Секция: Предстоящи събития
17 Януари 2017 07:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събитията в страната на 17 януари

/КРОСС/ ***

София.
В София Хотел Балкан президентът Росен Плевнелиев ще открие 11-ата годишна среща на бизнеса с правителството. Сред участниците на събитието са министър-председателят в оставка и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, министърът на финансите в оставка Владислав Горанов, управителят на БНБ Димитър Радев и други. 

***
София.
От 14.00 часа на „Дондуков 2“ президентът Росен Плевнелиев ще удостои извънредния и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Н.Пр. Хосе Луис Тапиа Висенте с орден „Стара планина“ първа степен. Дипломатът ще получи висшето държавно отличие за особено големите си заслуги за развитието на българо-испанските отношения. 
***
София.
От 11.00 часа в зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Бедността – начин на управление в България“. Форумът е организиран от народните представители от парламентарната група на Патриотичния фронт д-р Султанка Петрова и Искрен Веселинов и е под егидата на заместник-председателя на 43-ото Народно събрание Красимир Каракачанов. 

***
София.
От 12.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева и директорът на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС посланик Любомир Иванов ще представят избраното след конкурс лого на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

***
София.
От 09.00 часа, V състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Антон Х. и Пламен С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Съдийската колегия към ВСС. 

***
София.
От 09.30 часа в Sofia Event Center, Paradise Mall, (бул. „Черни връх“ 100, София) ще се проведе първия форум на общността на Фондация „Америка за България“. В рамките на събитието ще бъдат представени новата идентичност на Фондацията, както и данни за направените през последните 8 години инвестиции в 6 ключови области. 

***
София.
От 09.30 часа, 21 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Мирчо П., обвинен в престъпление по служба с цел облага. 

***
София.
От 09.30 часа II състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Емил М., Лазарин Л., Едуард П., Мартин Д., обвинение в приготовление за убийство. 

***
София.
Oт 10.00 часа, в залата на 5. етаж в Министерството на образованието и науката, зам.-министър Красимир Киряков ще съобщи актуални данни за изпълнението на дейностите по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.
***
София.
От 10.00 часа в централния офис на BILLA България ще се състои пресконференция на тема „Собствени марки на BILLA България. Представяне на биомарката Alnatura. 

***
София.
От 10.00 часа, VII състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Илиан М., Ангел П., Живомир Б., Илиан Й., Маруан М., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа, III състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Цветелина С., Снежина С. и Тотка Г., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа, в Пресклуба на БТА, ще се проведе първата годишна конференция, посветена на старта на широкомащабната информационна кампания „Дишам свободно“, организирана от Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА). 

***
София.
От 10.30 часа в клуб „Перото“ (НДК) ще се проведе лекция на тема „Здравословен живот“. 

***
София.
От 11.00 до 19.00 на полуетаж – изток в НДК се организира специална изложба "От кухнята" с рисунки и ескизи на режисьори на анимационни филми.

***
София.
От 11.00 часа в Голяма зала на Учебния център на Агенцията по ядрено регулиране (бул. “Шипченски проход” № 69) ще се проведе пресконференция, на която агенцията ще представи информация за дейности си през изминалата 2016-та година.

***
София.
От 11.30 часа ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция централата на партията на ул. „Врабча“ 23. По време на събитието ще бъдат представени членовете на новото ръководство на ПП АБВ и политическите приоритети пред новото ръководство.

***
София.
От 11.30 часа в Сохо център на ул. „Искър“ 4 ПП „Зелените“ ще представят своите политики по темата „Региони в упадък - между предизборния популизъм и ефективните решения“.

***
София.
От 12.00 часа в ИнфоЦентър София – Европейска столица на спорта ще се състои пресконференция, по повод отбелязването на Световният ден на снега в рамките на втория Витоша Зимен Фест, който ще се проведе тази събота на хижа Алеко.

***
София.
От 13.00 часа, XI състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Стоян Т., Костадин Т., Диавара Л., обвинени в незаконно провеждане зад граница.

***
София.
От 14.00 часа, в зала „Киев“ на Парк хотел „Москва“, ще се проведе пресконференцията след Национален съвет на Съюза на демократичните сили. 

***
София.
От 16.15 часа Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Столична община организират за втора поредна година Публичен дебат за Общинския бюджет на София за 2017 г.

***
София.
От 18.30 часа в Червената зала на Центъра за култура и дебат „Червената къща“ ще се проведе прожекция на филма „Две къщи и половина“, организирана от Асоциацията за антропология, етнология и фолклористика „Онгъл“ и Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН. 

***
София.
От 19.00 часа в клуб „Перото“ (НДК) ще бъде представена книгата „Сорая” на Мелтем Йълмаз.

***
Асеновград.
От 16.00 до 18.00 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ-Асеновград Димитър Янев и Радослав Янков ще приемат граждани в офиса на партията, предвид предстоящата сесия на Общинския съвет в Асеновград, на която предстои да бъде гласуван бюджетът на общината. 

***
Бяла Слатина.
От 10.00 часа, в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Климент Охридски“ 68) народният представител Красен Кръстев организира приемна за граждани. 

***
Бургас.
От 14.00 часа, на първи етаж в Областна управа – Бургас, ще се проведе пресконференция, посветена на стартирането на проекта за създаване на Младежки информационен консултантски център „Открий своя път“. 

***
Варна. 
От 11.30 часа на ул. Гургулят 7, в район „Вл. Варненчик” ще се проведе пресконференция, във връзка със стартирането на нов проект на Фондация „Владиславово“.

***
Велико Търново. 
От 09.00 часа в Клуб на пенсионера – ул. „Краков” и Клуб на пенсионера – Дебелец ще се проведе информационна кампания и измерване на костната плътност под надслов „Не е късно да спрем остеопорозата”. 

***
Велико Търново. 
От 17.00 часа в ДКС „Васил Левски” ще се проведе Зимен турнир по футбол на малки вратички – четири футболни срещи в груповата фаза. 

*** 
Велико Търново. 
От 19.00 часа в Читалище „Надежда” ще започне "Ескуриал“ – драматичен спектакъл, премиера на Студентски театър „Маска и тога“. 

***
Враца.
От 19.00 часа, в камерната зала на ДКТ ще се проведе спектакълът „Нора“ от Хенрик Ибсен. 

***
Добрич.
От 13.30 в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе библиотерапия с потребители на Дневен център за възрастни хора с увреждания към Център за психично здраве „Д-р Петър Станчев“. 

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще се проведе спектакълът „Изневярата на Моцарт“. 

***
Пловдив.
От 10.30 часа в БТА-Пловдив ще се проведе ще се проведе встъпителна пресконференция, на която ще бъдат представени планираните дейности и инициативи на двата Младежки информационно консултантски центрове /МИКЦ/, които отварят врати през януари в Пловдив.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора ще се проведе спектакълът „Укротяване на опърничавата“ от Уилям Шекспир. 

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала 105 ще се състои пресконференция с общинското ръководство.

***
Сливен.
От 11.00 часа ще се състои ритуал-поклонение по повод 139 години от освобождението на Сливен от османско иго. 

***
Ямбол.
От 11.00 часа със Символично представяне на влизането на 23-ти Донско-казашки полк в Ямбол при Освобождението на града от 1878 г. ще се проведе тазгодишното честване, организирано от общината. Традиционно, честването ще бъде отбелязано пред паметната плоча до НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на мястото, където са били посрещнати руските войни.