Сергей Лавров: Готови сме да изграждаме отношения със САЩ, ЕС и НАТО, но без да ни натрапват техните ценности
Секция: Русия
17 Януари 2017 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сергей Лавров: Готови сме да изграждаме отношения със САЩ, ЕС и НАТО, но без да ни натрапват техните ценности

/КРОСС/ "Русия е готова да изгражда отношенията си със САЩ, ЕС и НАТО на базата на взаимно уважение, без натрапване на ценности". Това заяви по време на пресконференция външният министър на Русия Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

"Ние търсим съвпадащи интереси с всички тези, които са готови да направят така, че световната икономика да се развива в интерес на всички страни и народи без изключение, търсим общи методи с тези, които разбират безалтернативността на обединените усилия в борбата с тероризма и прочие съвременни заплахи, търсим обединение с тези, които са готови да работят с нас на равноправна взаимоизгодна основа, на основата на отчитане на двустранните интереси и изграждане на базата на такива интереси", каза той по време на пресконференцията.

Според Лавров, с тези си позиции Русия работи и в ООН, и в БРИКС, и в "Групата на 20-те", и в СНГ, ШОС, ОДКБ и Евразийския икономически съюз, а и в много други организации.

"Готови сме да изграждаме отношения със САЩ, ЕС и НАТО, но без импорта на ценности, без опити те да ни се натрапват, още повече, че, както показват информационните войни, тези ценности вече са достатъчно дискредитирани", отбеляза Лавров.