Нова модерна техника влезе в мините
Секция: Технологии
17 Януари 2017 17:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова модерна техника влезе в мините

/КРОСС/Нова модерена техника влезе в експлоатация в трите рудника на „Мини Марица-изток". Трите верижни машини - тръбоклад, са закупени в изпълнение на инвестиционната програма за миналата година и са поредната доставка за реализиране на програмата за подмяна на спомагателната техника, съобщиха от дружеството.

Тръбокладите имат електронна мониторна система за контрол и диагностика на всички функции. Данните за състоянието на машината и работните й параметри се предават чрез телеметрична система в реално време.

Тръбокладът е универсална верижна машина, която дава възможност за повдигането на тежки товари и придвижването им на средни разстояния, поясняват специалистите. Верижните машини могат да се използват и за преместване на гумено-лентовите транспортьори, по които се пренасят въглищата. С новата техника се повиши ефективността на производството и ще се осигурят нормални експлоатационни условия за тежкото минно оборудване. Разходите за поддържането на старата, амортизирана техника ще бъдат намалени.