Предстоящи събития в страната за 18 януари
Секция: Предстоящи събития
18 Януари 2017 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 18 януари

/КРОСС/***София.
От 11.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният глава Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова ще дадат пресконференция по повод петата година от встъпването си в длъжност.

***
София.
В 14.00 часа държавният глава Росен Плевнелиев ще открие Президентска библиотека и многофункционална зала на „Дондуков" 2. В Президентската библиотека ще бъде съхранена и представена историята на президентската институция след началото на демократичните промени в България.

***
София.
От 11.45 часа в Министерство на отбраната ще се състои официална церемония по сдаване и приемане на длъжността „Началник на отбраната".

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09.30 часа в СГС 21 състав ще гледа делото срещу Мирчо Петков и др. (Престъпления по служба с цел облага - чл. 282 - 283а от НК )

***
София.
От 09.30 часа в СГС 3 състав ще гледа делото срещу следовател Георги Иванов (чл.343, ал. 1 в)

***
София.
От 09.30 в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Емил Милев, Лазарин Лазаров и др. за приготовление за убийство по чл. 115 и чл. 116 НК.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Галин Бенчев, Стамен Стаменов и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Големия салон на БАН ще бъде представен том 21 от поредицата Thracia - „Древна Тракия през I хил. пр. Христа: икономика, политика, общество, култура".

***
София.
От 12.00 часа в зала „Рила" в хотел „Балкан" ще се състои пресконференция по повод най-голямото сватбено изложение в страната BALKANIKA WEDDING & HONEYMOON EXPO.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе церемония за обявяване на резултатите от традиционната анкета на Българската телеграфна агенция „Спортист на Балканите" за 2016 г.

***
София.
От 13.00 часа в малката конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе кръгла маса на тема „Медиацията - пътища, проблеми, предизвикателства".

***
София.
От 13.30 часа ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Средец" на хотел „Балкан" ще се проведе публична дискусия на тема: „Европейският съюз по време на малтийското председателство и къде е България".

***
София.
От 16.30 часа в пространството на Централното фоайе в корпус 1 на НБУ ще бъде открита изложба „Световете на старите пощенски картички".

***
София.
От 17.30 часа галерия „УниАрт" на НБУ ще отвори врати за публичната лекция „София - град на хората, а не на автомобилите". Лектор ще бъде главният архитект на София - Здравко Здравков.

***
София.
От 18.30 часа в Централен дом на архитекта за тринадесета поредна година ще бъде връчен Национален златен приз „Човешки ресурси".

***
София.
В 19.00 часа в Дом на киното ще се проведе вечер на азербайджанското кино, ще бъде представен филмът „The Red Garden" („Червената градина").

***
Бургас.
От 18.30 часа в Концертната зала на Музикалното училище НУМСИ „Проф Панчо Владигеров" ще изнесе поредица концерти под името „Приказки за ...".

***
Варна.
От 09.00 часа в храм „Св. Атанасий", Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митроплит Йоан ще отслужи празнична архиерейска св. Литургия

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Ритуална зала на Общината ще се проведе Дискусия „България през 2017 година - възможности за растеж" - гостуват представители на Световната банка.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в ДКС ''Васил Левски'' ще се проведе Зимен турнир по футбол на малки вратички - четири футболни срещи в груповата фаза.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в голяма зала на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен спектакъла „Веселата вдовица" - оперета от Имре Калман.

***
Добрич.
От 10.00 часа в ДГ № 10 ще се играе кукленият спектакъл „Не пресичай на червено" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Долна Оряховица.
От 13.30 часа в НЧ „Христо Козлев-1883" ще бъде представен спектакъла„Всички обичаме Мечо Пух" - отбелязване на 135 години от рождението на Алън Милн.

***
Казанлък.
В 17.00 часа в Младежки дом ще се проведе официална церемония по награждаване на Спортист №1 за 2016г. на Община Казанлък.

***
Плевен.
От 13.00 часа в сградата на Община Плевен, министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева, кметът на Плевен Георг Спартански и кметът на Долна Митрополия - Поля Цоновска, ще подпишат договор за изграждане на интегрирания воден цикъл на двете общини.

***
Сливен.
От 11.00 часа в сградата на Регионалната дирекция по горите - Сливен ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от дейността на дирекцията пред 2016 г.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на Областна администрация, областният управител инж. Георги Ранов ще даде пресконференция.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в зала „П. Р. Славейков" в Община Стара Загора ще се състои тържествената сесия на 20-тия Младежки общински съвет.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперен театър ще бъде представена оперетата „Парижки живот" от Жак Офенбах.

***
Шумен.
От 14.30 часа в зала 363 в сградата на Община Шумен ще се проведе заседание на общинската епизоотична комисия, ще бъдат набелязани мерки за недопускане на възникване и разпространение на птичи грип на територията на общината.