Парламентът ще продължи с гласуване на промени
Секция: ПОЛИТИКА
18 Януари 2017 07:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парламентът ще продължи с гласуване на промени

/КРОСС/Парламентът ще продължи и тази седмица с гласуване на промени в Закона за движението по пътищата на второ четене, предвижда проектопрограмата.

Очаква се депутатите да гласуват проекторешение за продължаване на програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и за увеличаване на финансовия ресурс на 2 млрд. лева.

Тържествената церемония по полагане на клетва от новоизбраните президент на Румен Радев и от вицепрезидент Илияна Йотова ще е от 10.00 ч. в четвъртък.

За петък се предвижда обсъждане на проектодекларация за приемственост между 43-ото и 44-ото Народно събрание във връзка с подготовката и провеждането на парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в периода 1 януари - 30 юни 2018 г.

В проектопрограмата са включени още второ четене на промените в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за задълженията и договорите, в Закона за правната помощ, в Гражданския процесуален кодекс, в Закона за държавната собственост, в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, в Наказателно-процесуалния кодекс, в Закона за опазване на околната среда и в Закона за устройство на територията.

Предвидено е гласуване на второ четене и на Законопроекта за концесиите.

На редовното си заседание днес се очаква правителство в оставка да одобри промени в Наредбата за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти и Програмата за тази година за участие на България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз, съобщи пресслужбата на кабинета.

Министрите ще обсъдят още промени в Закона за железопътния транспорт, ще приемат Наредба за разделно събиране на биоотпадъци и третиране на биоразградимите отпадъци и ще одобрят допълнителни разходи за 2017 г. за подготовка и провеждане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и по бюджета на Министерството на правосъдието за 2017 г.

В дневния ред на правителственото заседание е и проект на решение за бюджетната процедура за 2018 г.

Очаква се министрите да вземат решение за предоставяне на еднократна сума за осигуряване на правно представителство и защита на български граждани, подсъдими в Малайзия, в хипотезата на възможност от налагане на смъртно наказание.