Евгени Крусев: Стрелбата по автобуса е абсурдно поведение
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Януари 2017 08:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евгени Крусев: Стрелбата по автобуса е абсурдно поведение

/КРОСС/Води се следствие и се надявам да бъде приложена цялата строгост на закона спрямо извършителя. Това е изключително безразсъдно и абсурдно поведение. Надявам се този случай да не се повтаря. Това каза в сутрешния блок на БТВ зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев по повод стрелбата по автобус на градския транспорт в София в понеделник вечерта.

Във всички превозни средства ще бъдат инсталирано видеонаблюдение. Към момента такова има в 140 превозни средства, основно от новите. До две години видеонаблюдение ще има във всички превозни средства на столичния градски транспорт, заяви Крусев.

По думите му по време на стрелбата шофьорът е реагирал изключително адекватно.

Трябва да си малко луд, за да упражняваш тази професия. Нямаш ли психическа устойчивост, значи не си за тук, каза в сутрешния блок на БТВ Цветан Кръстев, шофьорът на автобуса.

В първия момент не разбрах от какво се счупиха стъклата, уточни той. Пътниците най-добре си знаят какво им е било. Жената зад мен беше много уплашена - не е много приятно да ти се счупи стъкло на 20 см от лицето. Някои може и да са предположили, че е станала катастрофа, посочи шофьорът.

Той обясни, че не е могъл да види стрелците. Нямам точно обяснение за причините за стрелбата, но смятам, че е дело на тийнейджъри. Няма нормален възрастен човек, който да го направи - това е като лов на хора, заяви Цветан Кръстев.

По думите му агресията в градския транспорт е ежедневие.