Манол Генов: Трябва да започне война с бедността
Секция: ПОЛИТИКА
18 Януари 2017 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манол Генов: Трябва да започне война с бедността

/КРОСС/Депутатът от БСП Лява България Манол Генов, заяви в студиото на "Денят започва", че БСП ще се стреми да излезе от задкулисието и да се започне война с бедността.

"Справянето с демографската криза изисква едни интегрирани комплексни мерки в продължение на 10-15 години. Това показва световния и европейски опит. По отношение на икономиката ние в последните 20 години все говорим, че няма пари, че сме в криза. Ами нека да намерим някакви пари, които да започнат да раждат други свежи пари, които са необходими на бюджета и държавата. В крайна сметка трябва да започне една война с бедността. Казвам го съвсем откровено, не популистки. Това е един от големите пороци на прехода. А едни механизми в държавата, резерви в бюджета, колкото и да е ограничен, могат да се намерят. Въпросът е да се харчат целесъобразно тези финанси", заяви депутатът.

По думите му, партията се стреми да излезе от задкулисието и коректно да наложи своите политики.

"БСП е достатъчно мъдра партия и този път ще успеем да излезем от задкулисието, тайните договорки при спечелването на власт, при сформиране на коалиции. Ще се опитаме по изключително прозрачен и политически коректен начин да наложим своите политики, за които поемаме ангажимент пред своите избиратели и пред целия български народ", заяви Манол Генов.

"Нашата заявка е за постигане на един ръст, за създаване на дългосрочни инвестиции. Те не могат да дадат допълнителна придадена стойност на икономиката за година или две. Тук трябва едно по-дългосрочно виждане за развитите на високотехнологични индустриални дейности, за свързване на научния потенциал с бизнеса", каза Генов.