Винарски изби отварят врати за ценители
Секция: КУЛТУРА
18 Януари 2017 09:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Винарски изби отварят врати за ценители

/КРОСС/Община Сандански и винопроизводителите от Мелнишкия регион ще разкрият истините за лозарството и винарството по случай празника на Свети Трифон Зарезан. Изби в района на Мелник, Сандански и Петрич ще отворят вратите си за посетители на 11 и 12 февруари.

Ще се предлагат турове и беседи из винарните. Посетителите ще се запознаят с тайните на винопроизводството, с местните и международните винени сортове и ще се потопят в хилядолетната винена история и традиции на Мелнишкия регион. Ще има много вино, ритуал по зарязването на лозята, фолклорни програми и още много изненади.

Приемат се индивидуални посетители и организирани групи. Препоръчително е посещението да бъде предварително заявено. Участниците в дните на отворени врати са Винарска изба „Вила Мелник" - с. Хърсово, Биовинарна „Орбелус" - с. Кромидово, Винарска изба „Рупел" - с. Долно Спанчево, Винарска изба „Орбелия" - с. Коларово, Винарска изба „Синтика" - Сандански, Имение „Зорница" - с. Зорница.

Виненият тур из местните изби може да се съчетае с посещение на град Мелник и празника на мелнишкото вино - „Златен Грозд". Най-малкият град в България за шеста поредна година ще бъде домакин на фестивал за местни професионални и домашни винопроизводители. Много музика и танци, вкусни регионални ястия и гостоприемни домакини очакват всеки посетител.