Борисов поздрави Таяни по телефона
Секция: ПОЛИТИКА
18 Януари 2017 12:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов поздрави Таяни по телефона

Премиерът в оставка Бойко Борисов е провел телефонен разговор с новия председател на Европейския парламент Антонио Таяни. Това съобщи смият той в личния си фейсбук профил. Ето какво точно написа премиерът в оставка Бойко Борисов:

"Снощи разговарях по телефона с новия председател на Европейския парламент Антонио Таяни минути след избирането му. Честитих му високото доверие и подкрепа, с които беше избран за председател на ЕП и му пожелах успешен мандат. По време на разговора обсъдихме общите предизвикателства пред Европа като темите Brexit, миграционната криза и сигурността на съюза", пише Борисов.

"Обединихме се, че Европа трябва да остане силна и стабилна и страните-членки да бъдат единни при вземането на важните решения за бъдещето на европейските граждани. Избирането на г-н Таяни е голям успех за Европейската Народна Партия. От своя страна той пожела на ГЕРБ успех на предстоящите парламентарни избори в България, благодари за подкрепата от страна на българската делегация на ГЕРБ/ЕНП в ЕП и изрази увереност, че отново ще спечелим доверието на българските граждани", пише още Борисов.

"Антонио Таяни е голям приятел на ГЕРБ и винаги е добре дошъл в България. Той е истински европейски политик от класа и съм уверен, че начело с него Европейският парламент ще стане още по-силен. За нас беше чест, че евродепутатите от ГЕРБ имаха възможността да дадат нашата подкрепа за избора на Антонио Таяни", завършва Борисов.