Лавров: Евролидери се намесваха във вота за президент на САЩ
Секция: Русия
18 Януари 2017 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лавров: Евролидери се намесваха във вота за президент на САЩ

/КРОСС/Европейски лидери, симпатизиращи на американския президент Барак Обама, се намесваха пряко в изборите за президент на САЩ, каза руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС. Първият дипломат на най-голямата по територия държава в света даде пресконференция в Москва след разговори с австрийския си колега и председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа - Себастиан Курц.

"Обвиненията, че нашата страна има пръст в избора на Доналд Тръмп са чиста проба клевета", заяви Лавров. "Тези твърдения са голословни, безпочвени и са отправяни от хора, които се намесваха и се опитаха да манипулират вота на 8 ноември. Такива обвинения, според мен, са най-малкото цинични", категоричен бе той. "За разлика от нас, ред държавници от страни-съюзници на САЩ съзнателно агитираха в полза на претендентката на Демократическата партия и бившия държавен секретар Хилари Клинтън", каза още външният министър.

"Активна роля изиграха германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Франсоа Оланд, британският премиер Тереза Мей и други", категоричен бе той. "Те и още други официален лица демонизираха кандидата на американските републиканци", коментира дипломатът.