Любимото малцинство на Бойко
Секция: Коментари
18 Януари 2017 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Любимото малцинство на Бойко

/КРОСС/Премиерът в оставка Б.Б. отново наднича с нов кабинет в малцинство. Стана му привичка да драпа до последно. Само и само - за да се докопа до властта.

Щото иначе е кръгла нула. Той и без това си е такава, но покрай властта може да подлъже някоя и друга единица. Я да застане пред, или в повечето случаи - зад нулата. Това обаче не я прави по-различна величина. Нулата си е нула. От където и да я погледнеш - все е нула.

В опозиция тази нула обаче особено бие на очи. Понеже директно се вижда цялата гола истина. Липсват прожектори; пърхащи репортерки; непорочни министЪрки; всякакви други онемели от умиление титани на мисЪлта; обикновени и автентични Остап Бендер-Овци.

Подновената тези дни мантра е - отново Бойково правителство и пак в малцинство. Няма значение, че си хвърли оставката именно понеже управлява с малцинство. Получава се нещо като опровержение на диалектиката във философията. Или, по нашенски - магарешки инат.

Понеже Б.Б. знае, че няма как да спечели на изборите парламентарно мнозинство. Колкото и да се помпа и дуе, ако артикулира подобни мераци - балонът му директно се спуква. И повече няма лепене; тотално е отписан от политиката.

Затова тактиката Му е предварително да спечели преднина. Служебна. Да ни внуши, че дори и да има само с един глас повече на изборите, именно Той е богоизбран отново да управлява.

Няма значение, че няма мнозинство. Не го интересува, че няма да има кой да гласува законите Му. Дори да одобри и самия Му кабинет. С плаващо мнозинство, примерно.

Важното е да бъде Той. И никой друг.

Пак в малцинство, пак с гърчене, с умилкване, със замазване. Отново със загадъчно намигване към електората. И с Неговото пъшкане, тюхкане, оплакване. Ежедневно и ежечасно - буквално по всеки повод.

Само че този електорат вече май започва сериозно да се ослушва и оглежда. Като на ж.п. прелез.

А това е само началото. Следват продължения с нови Латиноамерикански/Турски сериали. От които разбираме, че Еди-кой си всъщност е Еди-какво си на Еди-кого си.


Автор: Георги Димов