Предстоящи събития в страната за 19 януари
Секция: Предстоящи събития
19 Януари 2017 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 19 януари

/КРОСС/***София.
От 10.00 часа новоизбраните президент и вицепрезидент на Република България Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва пред Народното събрание.

***
София.
От 14.00 часа министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова ще подпише със сръбския си колега - министърът на минното дело и енергетиката Александър Антич - меморандум за разбирателство по проекта за изграждане на междусистемната газова връзка България-Сърбия в сградата на Министерството на енергетиката.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе седмичното заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа 21 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу
Мирчо Петков и др. (Престъпления по служба с цел облага - чл. 282 - 283а от НК ).

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Емил М., Лазарин Л., Едуард П. и Мартин Д., на които са повдигнати обвинения за приготовление за убийство.

***
София.
От 09.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И., Кирил И. и Иван К., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Методи С., на когото са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 10.00 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Нидал А., Алдин Н., Данаил А. и Георги Ф., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо В., Станка В., Борис М., Тома И. и Златко Т., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитрина Р., Мария Ж., Нели К. и Надежда Т., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Германо-Българската търговско-индустриална камара ще се проведе информационно събитие по проект „Подкрепа за малки и средни предприятия, участващи в професионална подготовка: професионални обучители за малки и средни предприятия (AC4SME)".

***
София.
От 10.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен С., Младен П., Дейвид Г. и Петър И., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Център за творческо обучение ще даде пресконференция във връзка с Международната ученическа програма Space Camp Turkey за 2017 г.

***
София.
От 13.30 часа 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Андреан А., Благо А., Венцислав Ф., Филип Ф., Димитър Т., Емил А., Ганчо Й., Георги Г., Димитър М., Нели К. и Генади Г., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Асен И., на когото е повдигнато обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.30 часа в конферентна зала "А" в сградата на БТПП ще се проведе срещана Евроклуба към Българската търговско-промишлена палата по случай поемането на председателството на Съвета на Европейския съюз от Република Малта от 1 януари 2017 г.

***
София.
От 19.00 часа в Клуба на Столична библиотека ще се проведе първото издание на инициативата „Издателски вечери". Инициативата предвижда всеки месец различни издателства да се представят чрез свои автори (и евентуално преводачи) в Клуба на Столична библиотека. В първото издание ще гостува собственикът и управител на издателство „Пергамент" Георги Милев.

***
София.
От 19.00 часа в Sofia Ring Mall ще се проведе 20-ото юбилейно издание на конкурса „Автомобил на годината".

***
София.
От 19.00 часа в зала Knowledge на СофтУни ще се проведат лекции на тема темата „Как да успеем в дигиталния свят".

***
Асеновград.
От 16.00 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Ангел Димитров и Христина Филипова ще проведат приемен ден за граждани ул. „Цар Иван Асен II" №38.

***
Бобов дол.
От 10.30 часа съкратените миньори от „Въгледобив Бобов Дол" ЕООД ще проведат протест на входа на мината на портала пред бариерата поради неизплатени обезщетения при съкращение и ваучери за храна за месеците септември, октомври и ноември 2016 г.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Спортен комплекс „Ивайло" ще се проведат Общински ученически игри по шахмат.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в ДКС ''Васил Левски'' ще се проведе Зимен турнир по футбол на малки вратички - четири футболни срещи в груповата фаза.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в голяма зала на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен спектакълът „Декамерон" - 60-о юбилейно представление.

***
Горна Оряховица.
От 09.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се състои ДЛОШ по борба за момичета кадетки девойки под домакинството на СКБ „Локомотив" Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица.
От 19.00 часа в НЧ „Напредък-1869" Театрална работилница „Сфумато" представя постановката „Нирвана" по Константин Илиев.

***
Кресна.
От 12.00 до 13.00 часа жители на община Кресна ще блокират движението на главен път Е-79 заради „безразличието на държавата към честите пътно-транспортни произшествия" в района.

***
Кюстендил.
От 15.00 часа в приемната на Общински съвет ще се проведе пресконференция по повод предстоящото заседание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Пазарджик.
От 09.30 часа Окръжният съд в Пазарджик ще заседава
по делото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на терористичната организация „Ислямска държава".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу подсъдимитe Йордан Й., Петко Д., Васил Д. и Светозар В., които са обвинени за подготовка на пренос на агнета през българо-турската граница, без разрешение.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Асоциация "Голям брат Голяма сестра-България" ще даде встъпителна пресконференция по проект "МИКЦ Младежка зона-активни и креативни".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1, състав на Пловдивския апелативен съд ще заседава по делото, образувано по въззивна жалба на Стоян Чобанов против присъда на Пловдивския окръжен съд от 4 години лишаване от свобода за данъчни измами.

***
Пловдив.
От 14.30 часа в зала 1, състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу Огнян С. за това, че при управление на автомобил в нетрезво състояние по непредпазливост е причинил смъртта на С. В.

***
Пловдив.
От 16.00 часа във Военен клуб - Пловдив ще се състои премиера на книгата „Християнство и ислям".

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Петър Попов ще проведе приеман за граждани в офиса на партията в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9. На същото място от 18.30 часа граждани ще приема общинският съветник Ясен Михайлов. Общинският съветник Веселин Маневски ще проведе срещи с граждани от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А. Приемната на общинският съветник Гошо Къчков ще се проведе от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91. Пенчо Малинов ще проведе среща с гражданите от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница" №5.

***
Разград.
От 11.30 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе пресконференция.

***
Сливен.
От 17.00 часа в концертната зала на Военен клуб- Сливен ще се проведе Общинска отчетно- изборна конференция на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Сливен.

***
Хасково.
От 11.00 часа с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника-морена срещу църквата„ Успение на Пресвета Богородица" в Хасково ще бъдат отбелязани 139 години от Освобождението на града от Османско робство.

***
Шумен.
От 13.00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе брифинг с участието на ст. комисар Красимир Шотаров и Иван Видоловски, председател на Сдружение „НАДРБ".

***
Шумен.
От 13.30 часа всички членове на Доброволното общинско формирование
ще бъдат удостоени с поименни благодарствени грамоти за участието им във възстановителните работи в село Хитрино след тежката влакова катастрофа от 10 декември 2016 г.