Валежите продължават в по-голяма част от страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Януари 2017 07:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валежите продължават в по-голяма част от страната

/КРОСС/През деня валежите ще продължат, като по-значителни ще са в Южна България, главно в Родопите. В крайните югоизточни райони валежът ще е от дъжд, примесен със сняг. В западната половина от страната ще духа до умерен вятър от изток-североизток, а в източната - умерен до силен - от север-североизток, посочват от НИМХ-БАН.

Минималните температури ще са между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните - между минус 5 и 0 градуса, на места в Югозападна България и по Черноморието - до 3 градуса.

За Шумен минимални минус 6 градуса, максимални минус 3 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за януари и слабо ще се повиши.
Над планините ще бъде облачно, с валежи от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 8 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.

Над Черномориeто ще бъде облачно. На много места ще превалява сняг, а в крайните южни райони - предимно дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 0-3 градуса. Температурата на морската вода е 2-4 градуса. Вълнението на морето ще е около 4 бала.