Жители на Кресна ще блокират път Е-79
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Януари 2017 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жители на Кресна ще блокират път Е-79

/КРОСС/Жители на Кресна ще блокират главния път Е-79, за да напомнят на държавата, да вземат мерки за обезопасяване на шосето в района и ограничаване на тежките катастрофи, съобщи Нова телевизия.

Повод за протеста са няколко тежки пътни инцидента, станали в центъра на града. Основната причина е, че шофьорите не се съобразяват с ограниченията. При последният случай товарен камион блъсна човек на пешеходна пътека.

Хората продължават да настояват да се ограничи скоростта с видеокамери и изкуствени неравности, да има нови табели и светофари.

Междувременно от АПИ съобщиха, че е възстановено движението на всички автомобили по път I-6 Петолъчката - Карнобат - Айтос - Ветрен. В участъка преди разклона за село Искра поради намалена видимост и стеснение на участъка скоростта е ограничена до 40 км.

Възстановено е движението на всички автомобили без ограничения по Югозападния обход на Карнобат, Ришки проход и Провадия-Айтос. Ограничава се движението за тежкотоварни автомобили над 12 т. на територията на област София от град София до границата с област Пловдив, поради обилен снеговалеж. Ограничава се движението на МПС над 12 т по път I-6 София-Пловдив на територията на област Пловдив.

Отпада ограничението за движение на МПС над 12 т по АМ "Тракия" от пътен възел"Зимница" до Бургас. Има ограничение на скоростта до 80 км/ч. Отпада ограничението за МПС над 12 т по път II-29 Варна-Добрич.