Островите Рюкю ще бъдат най-магичното място тази година
Секция: Туризъм
19 Януари 2017 11:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Островите Рюкю ще бъдат най-магичното място тази година

/КРОСС/Има една приказна страна край бреговете на Япония, където водата е тюркоазено синя, пясъкът е съвършено бял, а вие можете да лежите на плажа до приятелско настроените морски костенурки, плуващи във водата.
Архипелагът Рюкю е с площ 2 422 км² и се намира на 1 200 км от остров Кюшу до Тайван. Той беше поставен на 52 място в класация на New York Times за местата, които трябва да посетите тази година, но със сигурност за много хора той ще бъде номер едно в списъка им.

Рюкю се състои от няколко островни групи. Една от най-величествените е групата на Kerama Island, където може да наблюдавате китове между януари и март и да се радвате на бавния ритъм на живота, да се гмуркате и да видите малки чудати селца.
Друга част от архипелага са островите Окинава, известни с големия брой столетници, които живеят тук. Това се дължи на здравословния начин на живот и хубава храна, която жителите консумират.

Освен това тук може да разгледате многото магазинчета, предлагащи принадлежности за гмуркане, както и да посетите гастрономическите кръчмички, наречени izakayas.

И разбира се, не трябва да забравяме плажовете. Рюкю са дом на някои от най-добрите места за гмуркане и впечатляват с белите плажове. Идеалното време да ги посетите е през пролетта или есента. През зимата водата е студена, затова е по-добре да пропуснете.

До островите може да стигнете с полет от Токио до Окинава, от където може да вземете ферибот или вътрешни полети между островите. Попитайте за круиз с кораб, каяк или водно такси.