„Бразилската Sade“ пристига на 30 март, за да представи новия си албум „Bossa Romanticа“
Секция: КУЛТУРА
19 Януари 2017 11:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Бразилската Sade“ пристига на 30 март, за да представи новия си албум „Bossa Romanticа“

/КРОСС/„Бразилската Sade", заедно с бенд от десет човека, идва по покана на 5PT, за да представи пред родната публика на 30 март в зала 1 на НДК новата си колекция „Bossa Romantica". Билетите за концерта на Ive Mendes у нас са в продажба от ДНЕС (19 януари) на цени от 40 до 70 лв. и могат да бъдат закупени в партньорската мрежа на Eventim и онлайн на следния адрес: http://bit.ly/IveMendes

Tретият албум на "Бразилската Sade", носещ заглавието „Bossa Romantica", излиза в края на 2016г. и мигновено печели всеобщо одобрение по света. „Bossa Romantica" се характеризира с типичното за жанра модерно и същевременно автентично боса нова звучене. Боса нова неслучайно е обявена за културно национално наследство на Рио де Жанейро и може да бъде определена като завладяващия чувствен джаз на бразилската музика. Песента „The Girl From Ipanema / Garota De Ipanema" от последния албум „Bossa Romantica" на Ive Mendes можете да чуете на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=C_4SSFF7Mv8

Творчеството на Ive Mendes обхваща всички аспекти на живота, съчетавайки бразилските ѝ корени с латинската страст. Първият диск на Ive Mendes е продуциран от Robin Millar, стоящ зад албума „Everything But The Girl" на Sade. Robin Millar е пленен от гласа на Ive Mendes, след като я чува да пее на телефонния му секретар. Дебютният едноименен албум на Ive Mendes включва песни на английски и португалски - носещи посланието на боса нова музиката, която създава неповторимо чувство на релакс и безгрижие. Дискът получава много добра критика. Първият сингъл от колекцията „Ive Mendes" e "If You Leave Me Now" и представлява чаровна и пленяваща боса нова версия на класиката на Chicago. Последващи сингли са "Natural High", "Night Night", и "Não Vou Fugir", намиращи мястото си в многобройни чилаут компилации.

През 2009г. Ive Mendes издава и втория си албум „Magnetism", който също е изключително добре приет - става двойно платинен в Полша, а в Испания получава златни статуси само за 5 дни.

На 30 март 2017 г. ни очаква незабравима вечер с кадифения глас на Ive Mendes и бразилската разтапяща боса нова музика на нейния бенд.

Както самата тя казва: „Всяко шоу, което правя, е едно уникално преживяване и всяка песен, която пиша и избирам да пея, изразява момент, който съм изпитала или на който съм била свидетел. Това е и причината всяко мое участие да бъде толкова различно, емоционално и изпълнено с истинска чувственост".