Нинова: Речта на Радев беше достойна
Секция: ПОЛИТИКА
19 Януари 2017 11:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова: Речта на Радев беше достойна

/КРОСС/Речта на Румен Радев беше достойна реч, на достоен президент, за мен ще се запомни социалната чувствителност на държавния глава. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с първата реч на новоизбрания президент Румен Радев, след като той положи клетва, предаде репортер на "КРОСС".

„В частта за вътрешната политика той очерта реалните проблеми пред народа ни. Не пред отделна политическа сила, а това, което вълнува хората ни и проблемите, пред които те са изправени - бедност, несправедливост, здравеопазване, образование, реална икономика. В частта за външна политика той показа, че членството ни в ЕС и НАТО е безспорен избор за България ,но че трябва да се води балансирана външна политика, която да възстанови и отношенията ни с Русия, и на Изток", заяви Нинова.

Позовавайки се на това, че познавам качествата на Румен Радев, няма никакъв риск, винаги в центъра на мислите и действията си е поставял България и националния интерес. Дайте му време и съдете за него по делата. Ще видите, че наистина България има достоен държавен глава. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с речта на новоизбрания президент ген. Румен Радев.

На въпрос какво предстои оттук нататък и дали БСП ще се намеси в служебното правителство, Нинова отговори: „Отново потвърждавам позицията на БСП. Не предлагаме служебни министри и няма да участваме в служебен кабинет и това е въпрос на принцип и на демокрация. Не може една партия, която е подкрепила, издигнала г-н Радев да казва на държавен глава на цял народ какво да прави и как да го прави. Възстановяваме нормалността в държавата - разделение на институциите и всеки да си поеме отговорност", коментира Нинова. Попитана дали може Радев сам да се справи със съставянето на служебен кабинет, Нинова заяви, че познава новоизбрания президент и изрази вяра, че той ще се справи възможно най-добре.

„Ще има един професионален служебен кабинет от хора родолюбци, почтени, честни. Вярвам, че ще направи това, просто защото познавам президента", обясни лидерът на БСП и подчерта, че не се меси в тези неща. „Дадохме отрицателна оценка на мандата на г-н Плевнелиев и това е политическа оценка .Не бива в това да се вижда унижение към него персонално. Мандатът на г-н Плевнелиев беше провал за президентската институция", каза Нинова и подчерта, че това от ГЕРБ могат да го приемат като политическа оценка.