Mastercard получи отличието „Hunger Hero” на Световната продоволствена програма
Секция: ЛЮБОПИТНО
19 Януари 2017 12:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Mastercard получи отличието „Hunger Hero” на Световната продоволствена програма

/КРОСС/Световната продоволствена програма на ООН (WFP) награди Аджай Банга, президент и главен изпълнителен директор на Mastercard, за изключителния принос на компанията към изграждането на свят с нулев глад.

Изпълнителният директор на WFP Ертарин Кузин връчи отличието The 2017 Hunger Hero Award на Банга по време на годишната среща на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

Сътрудничеството между Mastercard и WFP през последните пет години има амбициозна мисия - да сложи край на глада. Партньорството между компанията и организацията даде възможност не само за внедряването на иновативни технологични решения при доставянето на хранителни помощи, но и за набирането на жизненоважни финансови средства.

"Благодарение на забележителните лидерски качества на Аджай, Mastercard стои рамо до рамо с WFP и с хората, на които помагаме, като ни дава достъп до своите най-нови технологии, необятна мрежа и щедър екип. Всичко това ни помага в каузата за изграждането на свят с нулев глад", заяви Кузин.

„Това е само началото. Заедно ще продължим да предоставяме иновативни глобални решения, за да се уверим, че дори тези, които се намират в най-далечните точки, имат достъп до разнообразие от хранителни продукти," обобщи той.

От началото на кризата в Сирия 2,2 милиона сирийски бежанци са използвали предплатените карти на Mastercard за закупуване на храна в местните магазини на територията на Ливан и Йордания. Това им дава възможността да избират най-добрата храна за тях и техните семейства, като едновременно с това тези покупки подсилват местната икономика. Превръщайки даряването в ежедневна дейност, Mastercard и партньорите на компанията в лицето на банки и бизнес набраха средства, с които ще бъдат осигурени над 17 милиона обяда в училища по цял свят.
„Тази награда отличава усилията на всички в Mastercard и е своеобразно олицетворение на новия, различен начин, по който частният сектор става част от хуманитарните дейности," заяви Банга. „В Mastercard вярваме, че тези усилия започват с убеждението, че бизнесът може да бъде двигател на доброто по света.
А когато публичният и частният сектор работят заедно, можем да носим промяната, като правим страхотни неща, водещи до значителни резултати."

В сърцето на партньорството стоят служителите на Mastercard. През 2016 година 18 от тях приеха временна работа в местни офиси на WFP. Тяхната аналитична експертиза спомогна за провеждане на проучване, чиито резултати показаха, че всеки долар, инвестиран в храна за училища, носи възвращаемост от 6 долара под формата на подобрено здравеопазване и образование за учениците.

Наскоро списание Fortune включи Mastercard в своята класация "Change the World", въз основа на работата на компанията в помощ на хуманитарните акции за бежанци и уязвими хора. Технологичната компания пое ангажимента до 2020 година да достигне до 500 милиона човека, които са финансово изключени.

Церемонията по награждаването се състоя в рамките на специална вечеря на тема „Global Goals Dinner for a Healthy Not Hungry World", организирана от WFP в Давос.