ВМРО и АТАКА искат преразпределение на бюджета на София
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Януари 2017 12:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВМРО и АТАКА искат преразпределение на бюджета на София

/КРОСС/Двама общински съветници внесоха предложения за промени на бюджета на София. Това са председателят на групата "Патриоти за София - ВМРО и АТАКА" Карлос Контрера и зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Пехливанов.

Основните акценти са целево отпускане на 200 000 лв. за ремонт на вътрешнокварталните улици в район "Оборище", съобщиха от патриотичната група.

Те предлагат още да се отпуснат и 180 000 лв. за завършването на православен храм "Св. Архангел Михаил" в гробищен парк Бакърена фабрика.

Според тях трябва да има и повече пари за купуване на високопроходими автомобили на "Общинска полиция".

Групата общински съветници внесе и конкретни предложения за реконструкцията на Западен парк.

"Патриоти за София" предложиха на зам.-кмета по транспорта поименен списък на улици в периферните райони, който трябва да се ремонтират основно. Става дума за населените места в районите "Панчарево", "Витоша", "Нови Искър" и "Кремиковци".

Според Пехливанов много внимателно трябва да се наблюдават разходите за администрация, защото те не гарантират оптимална ефективност.

Карлос Контрера от ВМРО обясни, че бюджетът е логично структуриран, но някои разходи трябва да бъдат преосмислени, защото са необосновано завишени, а в същото време има недофинансиране за други дейности.

Според него предложенията на социалистите са необосновани.

"Самото залагане на едни пари за нещо не означава, че то ще се случи. В този смисъл призивът на левите да се заложат повече пари от данъци и вярването им, че през 2017 г. ще има бум на строителството, са абсурдни", каза Контрера.