Сидеров: Да казваш, че Румен Радев е червен или проруски генерал, е обръщане на фактологията
Секция: ПОЛИТИКА
19 Януари 2017 14:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сидеров: Да казваш, че Румен Радев е червен или проруски генерал, е обръщане на фактологията

/КРОСС/ "Знаем, че тези, които пишат речите в състава на президентството не са от нивото на Шекспир или Христо Смирненски. Не са майстори на изящното слово. Определям речта на г-н Радев като стандартна". Това заяви пред репортер на ИА "КРОСС" лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров минути след приключването словото на новия президент Румен Радев в Народното събрание.

Според националиста все пак в речта на Румен Радев могат да се отбележат някои положителни моменти, защото той "дал знак за надежда по отношение на външната политика". Сидеров се надява г-н Радев "да не бъде такъв ястреб като Плевнелиев и да не повтаря неговите гафове по отношение на Русия".

"България има полза и изгода от подобряване на отношенията с Русия и трябва да се работи в тази посока. Това е нашият национален интерес. Надявам се президентът Радев да води по-балансирана външна политика", каза още Сидеров.

Лидерът на "Атака" предложи три неща, които да свърши новият президент. Едното е да промени името на връх Мусала. "Турско-арабското име на този връх трябва да се промени на св. Иван Рилски, който е небесен покровител на България и който е избрал Рила за своето отшелничество". Според него подобно преименуване "ще подобри положението на България само по себе си".

Лидерът на "Атака" предложи още новият президент да инициира референдум на тема: "Трябва ли да има в България 4 военни бази на САЩ, които да се ползват безплатно, или не?"

И третото, за което Сидеров и неговата политическа партия ще настояват, е новият президент да изпълни предизборното си обещание за въвеждане на вероучение в училищата.

"Тези три неща ще бъдат един добър старт, който ще покаже, че делата са важни", каза лидерът на "Атака".

Сидеров коментира и обвиненията от страна на част от депутатите от Демократи за силна България (ДСБ), че Румен Радев бил "червен генерал", като "невярна фактология".

"Самият Румен Радев заяви, че е генерал от НАТО. Той е завършил школа под шапката на ЦРУ, където се подготвят специализирани кадри. Даже е обявен за стратегически лидер на 21-ви век. Американците не подготвят подобни кадри току-така. Да казваш, че е червен или проруски генерал, е просто обръщане на фактологията. Отдавам го на недоволството и озлоблението, че не спечели кандидатът на ГЕРБ. По начало обаче има една невярна линия на внушение, че той е руски човек. Доколкото знам той дори не е бил член на БКП, за разлика от някои десни", завърши Волен Сидеров.