Петте най-оригинални подаръка за Свети Валентин
Секция: Туризъм
19 Януари 2017 16:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петте най-оригинални подаръка за Свети Валентин

/КРОСС/ Красиво бижу, скъп парфюм, еротично бельо, вечеря в изискан ресторант... Сигурно вече чудиш с какво да изненадаш половинката си за деня на влюбените.

Последните проучвания сочат, че младото поколение цени преживяванията в пъти повече от вещите. Затова, ако искаш да засвидетелстваш любовта си по най-добрия начин тази година, няма по-подходящ подарък от пътуването.

Ето защо експертът в пътуванията – eSky, си поставя за цел да селектира пет романтични дестинации, до които можеш да осъществиш кратко бюджетно пътешествие с половинката си.

Приема се, че за всеки от гореизброените подаръци би отделил поне 150 лв. Целта е да се намерят два двупосочни самолетни билета на по-ниска от тази цена и да остане малка сума за съпътстващи разходи. Ето кои са 5-те най-подходящи места:

Рим – 80 лв

Нюансите на залеза зад купола на Св. Петър, разходка по стъпките на забравени романтични поети, чаша сладолед в уютно кафене, съзерцаващо театралните етюди на Вечния град... Рим е перфектното място да кажеш без думи „обичам те завинаги“.

Венеция120 лв

И най-заклетият противник на клишетата ще трябва много да изкриви езика си, за да отрече, че Венеция е един от най-романтичните градове на планетата. Това е място, което може да събуди и най-изстиналата близост между двама и се препоръчва като отличен избор за кратко романтично пътуване.

Пиза – 70 лв

Ако не си си представял романтична ваканция в Пиза, време е да опиташ. Това тосканско съкровище върви с всичките му старомодни алеи, живописни тротоарни кафенета, спокойни нощи на открито и дълги разходки сред вековна история. В случай че това не стига, едва на 1 час път се намира Флоренция, която едва ли има нужда от доводи в подкрепа на своята романтичност.

Лондон – 120 лв

Ясно е, че на тема романтика битката с Париж е обречена. Но днес сме на лов за евтини самолетни билети, по който критерий френската столица не се класира в момента. Затова отлитаме към Лондон, който в никакъв случай няма да разочарова романтичните ни нагласи. Целувка край Темза, кралска разходка в Риджънтс парк, предложение за брак на върха на Лондон Ай... кой би ни обвинил в прекалена тривиалност J

И ако все пак се намери няой, алтернативата е

Стокхолм

Наричат го „Венеция на Севера“. Пръснат е на 14 живописни острова, свързани помежду си с 57 моста, и всеки квартал омайва със свой собствен стил и характер. И ако само допреди няколко месеца беше невъзможно да стигнеш до Стокхолм за по-малко от 400 лв и поне два самолета, то днес можеш да заведеш половинката си там за по-малко от 3 часа и 80 лв. Дерзай.