Кой готви "майдан" в България?
Секция: СВЯТ
19 Януари 2017 17:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кой готви "майдан" в България?

/КРОСС/ В интернет се появи информация, че в България, в навечерието на встъпването в длъжност на новия президент на страната Румен Радев, което ще стане на 22 януари, трябва да се проведат „протестни демонстрации с цел дестабилизиране на ситуацията в страната в полза на определени партии", предаде РИА Новости. А за 21 януари пред президентството, в самия център на София, е насрочен „протест", организиран от действащи в страната „неправителствени организации", които се финансират от чужбина и в частност от САЩ.

По неофициална информация, в една от действащите в България „неправителствени организации" наскоро са получени инструкции за организиране на масов безредици. Те съдържат препоръки за участие в тези „активни мероприятия" да бъдат привлечени лица на възраст под 40 години. Всеки участник ще получава до 30 евро на ден. Протестът трябва да се проведе с лозунги срещу президента Радев , както и с антируски лозунги.

Кои НПО подготвят провокативните действия, не е известно. Междувременно неотдавна изпълнителният директор на фондация "Америка за България" Нанси Шилър публично заяви, че фондът вече няма да стои в сянка, а ще се обяви на висок глас.

Неотдавна стана ясно, че този фонд е платил на Българската национална телевизия и частната национална телевизия БТВ, съответно 30 600 хил. долара и 26 500 хил. долара за отразяване на предизборната борба между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп.
Ясно е, че зад този фонд стоят същите американски кръгове, които подкрепиха "Майдан"-а в Киев през 2014 година.

Както по-рано писаха българските медии, пряко отношение към организирането на провокативните протести в България има американския финансист и филантроп Джордж Сорос.

Следва да се отбележи, че Сорос използва отдавна оттренираната схема за разпределение на субсидии за дейността на НПО, които са "гнезда на стършели" на територията на балканските страни.
В същото време новият президент Румен Радев даде знак, че ще търси „сближаване с Русия". Той заяви, че членството на България в ЕС и НАТО не означава, че Русия е враг на България.

Радев каза, че въпреки че част от световната общност не признава законността на анексирането на Крим от Русия, жителите на полуострова трябва да решат бъдещето си, включително - ако искат отново Крим да е част от Украйна. Освен това, той се изказа положително за избирането на Тръмп за президент на САЩ.