"Барселона" и "Атлетико" направиха голяма крачка към полуфиналите за Купата на краля
Секция: СПОРТ
20 Януари 2017 08:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Барселона" и "Атлетико" направиха голяма крачка към полуфиналите за Купата на краля

/КРОСС/ Носителят на трофея "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид) направиха голяма крачка към полуфиналите за Купата на краля.

Каталунците спечелиха като гости на "Реал Сосиедад" с 1:0, а столичани надиграха убедително "Ейбар" с 3:0 у дома.

В първия мач за деня "Атлетико" си осигури протоколен реванш срещу "Ейбар", a в основната на убедителния успех отново беше Антоан Гризман.

Френският национал отбеляза първия гол в 28-ата минута и асистира на Кевин Гамейро за третия в 68-ата. Анхел Корея вкара второто попадение в 60-ата минута.

В очакване на поредното тежко гостуване на стадион "Аноета", старши треньорът на "Барселона" Луис Енрике заложи на много силен стартов състав, в който бяха Лионел Меси, Луис Суарес, Неймар, Андрес Иниеста, Иван Ракитич, Серхио Бускетс, Жерар Пике, Самуел Юмтити, Лука Дин, Сержи Роберто и Яспер Силесен.

Каталунците започнаха колебливо мача и "Реал Сосиедад" няколко пъти създаде напрежение в наказателното поле на съперника. До опасни изстрели за Силен обаче не се стигна, а постепенно гостите напипаха верния ритъм и поеха инициативата.

"Барселона" успя да открие резултата с една от първите си добри атаки. Юмтити изнесе топката от левия фланг с пас по земя, Суарес пропусна хитро топката и така позволи на Неймар да се откъсне зад защитата.

Бразилецът напредна, финтира догонилия го Ариц Елустондо и беше препънат. Капитанът на бразилския национален отбор се зае с отсъдената дузпа и не сбърка - 1:0.

След почивката гостите удържаха крехкия си аванс с добър контрол върху топката и постигнаха първата си победа на стадион "Аноета" от близо десет години насам.

Играчите на "Реал сосиедад" така и не успяха да стигнат до точен изстрел в целия мач. Единствените два шута в очертанията на вратите бяха дело на "Барселона" през първата част, докато през второто полувреме вратарите нито веднъж не трябваше да правят спасяване.