Мариус Куркински гостува в Разград с моноспектакъла „Черното пиле”
Секция: КУЛТУРА
20 Януари 2017 08:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мариус Куркински гостува в Разград с моноспектакъла „Черното пиле”

/КРОСС/ Новият комедиен моноспектакъл „Черното пиле" на Мариус Куркински гостува на 23 януари в Разград. Постановката ще се играе на сцената на НЧ „Развитие-1869" /Стария театър/ от 18 часа, съобщават от културната институция.

Постановката минава с голям успех навсякъде в страната. Често билетите свършват за броени часове. В нея Куркински отново демонстрира добре познатото високо актьорско майсторство на превъплащенията. В добавка зрителите ще могат да се насладят на свеж хумор, който предизвиква много смях от сърце, но и провокира към размисъл.

В "Черното пиле" Маариус Куркински включва три разказа на Хайтов - "Мерак", "Пазачът на Овесената нива" и "Черното Пиле". За подготовката на спектакъла актьорът споделя: „Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват."

Билети за спекаткъла се продават в администрацията на читалището на ул. „Антим Първи" 1, а в деня на представлението и на каса в театралната сграда.