Mtel Sport 1 ще излъчи на живо дербито между ПСВ и Хееренвеен и най-интересните сблъсъци от NHL
Секция: СПОРТ
20 Януари 2017 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Mtel Sport 1 ще излъчи на живо дербито между ПСВ и Хееренвеен и най-интересните сблъсъци от NHL

/КРОСС/ Феновете на футбола и хокея ще имат възможност да гледат своите любими отбори в предавания на живо по Mtel Sport 1 през уикенда. Два мача от холандската футболна лига Ередивизи могат да завържат интригата в борбата за челните места в класирането, а фаворитите на Изток в Нациналната хокейна лига на САЩ и Канада (NHL) ще търсят заздравяване на позициите в класирането.

Водещият двубой от футболната програма ще бъде и битка за третото място между „ПСВ Айндховен” и „Хееренвеен”. Мачът може да се гледа в директното предаване по Mtel Sport 1 в неделя 22 януари от 17:45 часа, като коментарното студио започва 15 минути по-рано.

Двубоят е важен в борбата за челните места в холандската Ередивизи. При победа на „ПСВ Айндховен”, отборът ще се откъсне на 8 точки от четвъртия „Хееренвеен”, като в същото време има шанс да се изравни по точки с втория в класирането „Аякс”. 

Последното зависи от резултата от другия ключов мач за деня - този на столичани, чието гостуване на  „Утрехт”, също може да се гледа на живо в ефира на Mtel Sport 1. Коментарното студио започва в 13:30, а четвърт час по-късно е и същинското начало на двубоя.

В събота от 20:45 часа Mtel Sport 1 ще излъчи и мача на лидера в класирането в холандското футболно първенство „Фейенорд“, който приема като домакин „Вилем II”.

През уикенда, феновете на хокея на лед ще могат да гледат на живо по Mtel Sport 1 три мача от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (NHL). Първият е между „Уинипег Джетс” и „Сейнт Луис Блус”, който ще се излъчи от 23:00 часа в събота. Гостуването на втория в Източната конференция „Уошингтън Кепитълс”  на „Далас Старс” ще може да се наблюдава от 3:00 часа сутринта в неделя, а повторението на мача ще се излъчи от 19:50 часа същия ден.

В неделя от 22:00 часа Mtel Sport 1 ще излъчи и сблъсъка между третия на изток „Питсбърг Пингуинс” и „Бостън Бруинс”, който ще бъде придружен с коментарно студио, започващо 10 минути преди началото на мача. 

Програмата на спортните канали на Мтел ще излъчва изцяло на български език най-голямото разнообразие от спортни състезания и първенства в ТВ ефира у нас: 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. Осем хиляди часа в програмата на каналите ще са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия. Българската аудитория ще има възможността за първи път да види и първокласните ММА състезания от UFC и стартовете на Nascar Sprint Cup.

До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно. След тази дата те ще могат да включат каналите като добавка към редовния си месечен абонамент.

За всички абонати на Mtel NOW достъпът до каналите ще е безплатен и след 1 април.