Рекордьорът Venom GT отива в историята
Секция: Автомобили
20 Януари 2017 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекордьорът Venom GT отива в историята

/КРОСС/ Компанията Hennessey произведе последната бройка от модела

Американската компанията Hennessey публикува снимки на последната хиперкола Venom GT, произведена в завода на марката в Тексас. Това е финаланата, 12-а бройка от модела, който се произвежда от 2010 г. и струва минимум 1,2 млн. щатски долара.

За последния Venom GT е избран син цвят, а върху каросерията са поставени и бели линии. Автомобилът е построен върху модифицираното шаси Lotus Elise, като разчита на 7,0-литров V8 двигател с 2 турбини. Мощността на агрегата е 1451 к.с. и 1745 Нм, като се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия.

Роудстърът ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за по-малко от 2,4 секунди. Към момента Hennessey Venom GT се смята за най-бързия сериен автомобил на годината, след като версията купе успя да развие 435 км/ч, а роудстърът - 427,3 км/ч. Сред собствениците на тази машина е вокалистът на Aerosmith Стивън Тайлър.

В Hennessey вече работят върху изцяло нов модел. Той се казва F5 и ще бъде представен още през тази година. Очаква се хиперколата да получи мотор с 1400 к.с., който ще позволи достигане на 466 км/ч.

Източник: automedia.investor.bg