Мтел награди най-успешните български лекоатлети за 2016 г.
Секция: СПОРТ
20 Януари 2017 12:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мтел награди най-успешните български лекоатлети за 2016 г.

/КРОСС/ За поредна година Мтел даде специални награди на най-добрите български лекоатлети. Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” на Мтел, връчи смарт устройства на избраната за „Атлет на България” Мирела Демирева, която донесе на България сребърен медал в скока на височина на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Със смартфони бяха отличени и Тихомир Иванов, избран за Изгряваща млада звезда след класирането си на финали на олимпиадата и европейското първенство, а също и Ивет Лалова-Колио, за цялостната си кариера, включваща 12 години в елита на световния спринт.

„За четвърта поредна година Мтел подкрепя Българската федерация Лека атлетика (БФЛА) и заедно ставаме свидетели на успехите на нашите спортисти. Тази година Мтел зарадва българските любители на спорта, като от 14 януари стартира първия си ТВ канал със собствено спортно съдържание – Mtel Sport 1, а от 1 март ще започне излъчването на още един ТВ канал – 
Mtel Sport 2, по който ще излъчваме Диамантената лига по лека атлетика. Надявам да може да се радваме на Мирела и други наши спортисти, които ще се изявяват в нея. Тази нова стъпка е продължение на дългогодишната ни подкрепа за спорта и развитието му в България”, сподели Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел, по време на церемонията.

„Безспорно 2016 г. беше една успешна година за леката атлетика. Мирела Демирева получи сребърен медал от Олимпийските игри, както и приза за „Спортист на годината““, заяви Добромир Карамаринов, председател на Българската федерация Лека Атлетика.

Мтел традиционно подкрепя българския спорт, като през годините компанията е помагала при финансирането на различни спортисти, отбори, клубове и федерации. Компанията е официален телеком на Българска федерация Лека атлетика за четвърта поредна година. През 2016 г. телекомът заедно с БФЛА реализира и второто издание на проекта „Мтел атлетика за младежи”. Чрез него над 10 000 деца и младежи се включиха в лагери и състезания по лека атлетика в няколко града в цялата страна.

Анкетата „Атлет на България” се организира от сп. „Атлетика” и БФЛА от 1999 г. насам. В нея се включват журналисти и експерти, които определят най-добрите лекоатлети за изминалата година. До 2005 г. номинациите се определят в 2 категории – мъже и жени, а от 2006 г. те се обединяват в общ топ 10 за двата пола. През 2016 г. участваха 38 спортни журналисти и експерти, които оцениха българските спортисти и подготвиха класацията.