Отвориха пътищата в Източна България
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Януари 2017 12:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отвориха пътищата в Източна България

/КРОСС/ След спирането на снеговалежа и вятъра пътните служби успяха да отворят основните пътни артерии в Източна България. От рано сутринта достъпът до Бургас е възможен, както по магистрала "Тракия", така и по стария път през пътен възел "Петолъчката".

Възстановено е движението на всички автомобили и през проход "Обзорски, като по този начин вече има връзка между Варна и Бургас. Проходим е и ришкият проход между Карнобат и Шумен. Пътят Варна-Шумен също може да се използва от всички моторни превозни средства.

Към 10 часа днес няма никакви ограничения по автомагистралите "Хемус", "Струма", "Люлин" и "Марица". Всички пътища към зимните курорти Банско, Пампорово и Боровец са почистени.

Без ограничение е преминаването през Прохода на Републиката, проходите "Обзорски", "Предел", "Айтоски" и "Ришки" проход. Забранено е преминаването на товарни автомобили над 10 тона през проходите "Твърдишки", "Вратник" и "Котленски". Движението на камиони над 12 тона е ограничено през проходите "Петрохан" и "Шипка".

Всички автомобили трябва да се движат с вериги през проход "Печинско", а товарните без ремаркета и полуремаркета. Отворен за движение на леки автомобили до 3,5 тона е проходът "Пампорово".

През "Превала" всички товарни МПС трябва да са без ремаркета и полуремаркета. Всички камиони с ремаркета и полуремаркета да са задължително с вериги при преминаване през проход "Рожен".