Verizon и Comcast готвят най-голямата сделка в историята
Секция: ИКОНОМИКА
20 Януари 2017 16:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Verizon и Comcast готвят най-голямата сделка в историята

/КРОСС/ Най-големият безжичен оператор в САЩ - Verizon - планира евентуалното купуване на най-големия кабелен оператор в света - Comcast, съобщи в "Ню Йорк Поуст".

Потенциалната сделка би била рекордна - в момента пазарната оценка на Comcast e 173 млрд. долара, а на Verizon - 211 млрд. долара. Обединени, двете компании ще струват над 374 милиарда и обединението ще бъде в топ 10 на най-скъпите компании в света.

В момента сделката е още на ниво слухове и няма официални изявления и от двете компании. Според друга информация обаче Verizon проявява интерес и към оператора Charter, оценен на по-скромните 81,6 млрд. долара, ако сделката с Comcast се провали.

Според финансовите коментатори, мегасделката може да е в отговор на миналогодишното сливане на AT&T и Time Warner на стойност 108,7 млрд. долара. Те са основни конкуренти на Verizon.

Заради напредъка на технологиите все по-често ще виждаме сделки, при които безжичните компании изкупуват кабелните оператори - защото това е много по-лесно, отколкото да ги изтикат от пазара по обичайния начин.