Обама с последно съобщение в мрежата като президент
Секция: СВЯТ
20 Януари 2017 19:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обама с последно съобщение в мрежата като президент

/КРОСС/Барак Обама пусна последното си съобщение в социалните мрежи като президент.

"За мен бе чест за ви служа. Вие ме направихте по-добър лидер и човек", гласи то. След това той прикани привържениците си да го следват в новата му роля - ръководител на фондацията с неговото име.

"Няма да спра. Ще бъда неотлъчно до вас като гражданин, вдъхновен от гласовете на истината и справедливостта, хумора и любовта", допълни Обама.

Той използва официалния си акаунт в социалната мрежа, който трябва да предостави за ползване на Тръмп, за да обяви създаването на фондация "Обама". Барак призова привържениците и сънародниците си да използват тази фондация, за да споделят с него своите мнения.

Линкът към сайта на фондацията (Obama.org) препраща към двеминутно видео, в което говорят Барак и Мишел Обама. Там присъства и лозунгът от последната реч на президента на 10 януари: "Искам да вярвате не в моята способност да донеса промяна, а във вашата".

Малко след посланието Обама посрещна Доналд и Мелания Тръмп в Белия дом.

Това е последната среща на Тръмп с Обама преди да положи клетва като 45-ия американски президент.

Предвидено е четиримата да пият чай в Синия салон в Белия дом. След това те ще отпътуват с автомобилен кортеж към Капитолия, където Доналд Тръмп ще положи клетва като президент на САЩ и ще произнесе реч.