Джо Пери помете Дзюнхуей, излиза на полуфинал срещу Бари Хоукинс довечера
Секция: СПОРТ
21 Януари 2017 16:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джо Пери помете Дзюнхуей, излиза на полуфинал срещу Бари Хоукинс довечера

/КРОСС/ Джо Пери изненадващо разгроми с 6:1 фрейма китаеца Дин Дзюнхуей в 1/4-финален сблъсък на турнира "Мастърс" в Лондон и стигна до полуфиналите, където ще играе тази вечер от 21 часа с миналогодишния финалист Бари Хоукинс.

В другия полуфинал от 15 часа ще видим сблъсък между действащия шампион Рони О'Съливан и представителя на Хонг Конг Марко Фу.

Световният номер 9 Джо Пери се класира за първи път в кариерата си на полуфинал. Той не бе вписван от никого в сметките за разпределянето на призовите места, особено след като не бе преминавал осминафиналите на нито един турнир от октомври месец насам. С достигането си до тази фаза той вече си е гарантирал поне 50 хиляди паунда от наградния фонд.

Шампионът в Мастърс от 2011 година Дин бе толкова неузнаваем и разпилян, че непредизвиканите му грешки позволиха на Пери да вземе първите четири фрейма с най-висок брейк от едва 55 точки.

След интервала англичанинът увеличи аванса си със серия от 63, преди най-накрая Дин да окаже някаква съпротива и да спечели партия след брейк от 54, но тя само му помогна да намали на 5:1. В седмия фрейм обаче Дин пропусна червена, което даде шанс на Пери да се развихри между топките и той бе безпогрешен с великолепен сенчъри от 127 точки за крайния успех.