Русия кани 20 000 младежи и студенти от цял свят на международен фестивал
Секция: Русия
23 Януари 2017 13:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия кани 20 000 младежи и студенти от цял свят на международен фестивал

/КРОСС/ 150 държави ще се включат в грандиозното събитие

Русия ще събере над 20 000 младежи през тази година на най-големия фестивал за младежка и студентческа активност. Целта на събитието е то да се превърне в площадка за укрепване на младежите около идеята за мира, солидарноста и социална справедливост, както и насърчаването на международното и междукултурно сътрудничество. Тази година младежкият фестивал ще се осъществи в град Сочи.

Мащабите на събитието са наистина грандиозни, споделят организаторите. Работни езици ще са 6-те официални езика на ООН: арабски, китайски, английски, френски, руски и испански. Русия планира събитието да приюти млади лидери, които са представители на младежки неправителствени организации, млади журналисти, артисти и спортисти, лидери на младежки организации и политически партии, млади преподаватели и учени, както и сънародници и чужденци, които изучават руски език.

Фестивалът ще се превърна в световна платформа за диалог и международна комуникация. Дискусиите, културната програма, спортните състезания и различни дейности в рамките на това събитие ще помогнат на участниците да намерят отговор на предизвикателствата на днешния ден. Програмата на фестивала ще обхваща ключови въпроси като - "Култура и глобализация", "Глобалната икономика", "Икономика на знанието", "Развитие на социални институции", "Политика и международната сигурност" и много други.

Как може да участвате във Фестивала на младежите и студентите в Сочи?

Заявление за фестивала може да намерите на интернет страницата http://russia2017.com/, Facebook https://www.facebook.com/wfys2017/

Участниците трябва да са на възраст от 18 до 35 години.

Краен срок за кандидатстване е 15-ти април 2017 г. Дати и място на провеждане 14-22 октомври, 2017 г. гр. Сочи, Руска федерация.

Какви ще бъдат разходите на всеки участник?

Разходите за настаняване в хотел, храна и такси по време на фестивала ще бъдат покрити от организаторите. Пътните разходи до Сочи и обратно се поемат от самия участник или организацията, която го изпраща. Участниците във фестивала ще получат разрешение за безвизово влизане в Руската Федерация.

Добро пожаловать в России!