МВР си поръча наблюдателно оборудване за хеликоптер на Гранична полиция за над 4 млн. лв.
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Януари 2017 21:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР си поръча наблюдателно оборудване за хеликоптер на Гранична полиция за над 4 млн. лв.

/КРОСС/МВР обяви днес обществена поръчка по процедурата договаряне без предварително обявление за доставка и монтаж на обзорно сензорна система за наблюдение на хеликоптер с прогнозна стойност 4 262 861.68 лв. без ДДС.

Поръчката е с най-подробно описание:

Доставка и монтаж на 1 брой обзорно сензорна система (ОСС) за хеликоптер, включваща: 1. електро-оптична наблюдателна система модел FLIR Systems Star Safire HD или еквивалент с подобни характеристики; 2. цифрово устройство за HD видеозапис - Saab 5836 CR или еквивалент с подобни характеристики; 3. система за предаване на кодиран HD видеосигнал от ОСС към наземни станции модел ECS HD Aircraft Downlink System (1,3 1,6 MHz) или еквивалент с подобни характеристики; 4. конзола за оператора на ОСС, оборудвана с един TFT LCD цветен матов HD дисплей с минимален размер 20 инча и пултове за управление на електро-оптичната система, устройството за видеозапис и системата Down Link.

Мотивът за избора на процедура е, че хеликоптерът на Гранична полиция А109Е с борден знак 511 е с подготовка за монтиране на ново оборудване, проектирано и изработено за точно определени компании - Leonardo Helicopter Division и FLIR Systems Inc.

Поръчката е съфинансирана по споразумението за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници" на Фонда „Вътрешна сигурност" на ЕС.