Следовател от Хитрино: Входната стрелка е била заключена, имаме видеозапис за това
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Януари 2017 08:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Следовател от Хитрино: Входната стрелка е била заключена, имаме видеозапис за това

/КРОСС/При всяко едно такова произшествие се проверяват всички възможни версии. В случая в Хитрино версията терористичен акт и умишлено взривяване е напълно изключена. До този момент са поръчани 35 експертизи, чакаме една комплексна, която трябва да даде още информация. Действително скоростта при влизането на влака е била 80 км/ч, коментира следовател Евгени Диков в ефира на БНТ.

Водещият локомотив е докаран в София и подлежи на допълнителни огледи. Търсят се още причини за инцидента, но засега водещата теза е, че е станало заради високата скорост и неправилното управляване на машината, допълни Диков.

Стрелката е била напълно изправна, иначе още локомотивите щяха да дерайлират. Стрелката е била заключена, имаме видеозапис на това, категоричен бе следовател Диков.

"До този момент нямаме информация да не са спазвани регламентираните почивки, които се полагат на машинистите, между курсовете. Влакът е пристигнал 15 минути по-рано, а от Бургас е тръгнал с 10 минути закъснение.От всяка една експертиза може да излезе нещо, от което да се повдигнат нови обвинения. Нямаме друг начин да разберем защо е влезнато с такава висока скорост, освен от самите машинисти", допълни следователят.