Експертът на Евроспорт Патрик Муратоглу: Григор Димитров се намира в най-добрата форма в кариерата си
Секция: СПОРТ
26 Януари 2017 16:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Експертът на Евроспорт Патрик Муратоглу: Григор Димитров се намира в най-добрата форма в кариерата си

/КРОСС/ Малко преди полуфинала между Григор Димитров и Рафаел Надал в Аустрелиън Оупън", експертът на Евроспорт Патрик Муратоглу направи оценка за представянето на Григор Димитров в турнира в поредицата на Евроспорт "Треньорът". Ето какво сподели той:

„Григор Димитров се намира в най-добрата форма в кариерата си.Българинът спечели и десетте си мача през 2017 г., като в три от тях победи тенисисти от Топ 10. В петък ще играе за втори път на полуфинал в турнир от Големия шлем почти три години, след като стигна такъв на „Уимбълдън". Откакто работи с Дани Валверду кариерата на Григор отново върви нагоре. Бившият треньор на Мъри му помогна да се изкачи в ранглистата от №40 през август до поне №12, когато тя бъде обновена в понеделник.

Ключът към успехите на Григор е агресивната игра. В третия кръг в Мелбърн срещу Ришар Гаске той имаше 48 уинъра в рамките на три сета. И показа тенис, какъвто дълго чакахме от него. Преобладаващата част от тези уинъри (19) дойдоха от форхенд. Но бекхендът на Григор е ударът, в който се корени промяната. Срещу Гаске повечето от бекхендите му бяха пласирани на до метър и половина от крайната линия. А две трети от тях - бяха изпълнени с топспин.

Срещу Истомин на осминафинал историята бе различна. Бекхендът бе доста по-разпилян, а в 64% от случаите бе подсечен. Това показва колко пасивен бе Димитров и защо се наложи да играе четири сета, за да стигне до победата.

Григор показа две лица в турнира, но само едно от тях ще го изведе до финала. Когато с Надал се срещнаха на турнира в Пекин миналата есен и Димитров спечели, само 15% от бекхендите му бяха сечени! При формата на испанеца в Мелбърн сеченият бекхенд не е рецепта за победа срещу него."

Двубоят между Григор Димитров и Рафаел Надал ще се излъчи на живо по Евроспорт 1 на 27-и януари, петък, от 10:30 ч.