Очаква се обрат по делото срещу Евстатиев
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Януари 2017 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Очаква се обрат по делото срещу Евстатиев

/КРОСС/Днес ще има "бомба" по делото срещу бившия кмет на Стрелча и Пазарджик - Иван Евстатиев. Това заяви преди началото на заседанието адвокатката му Ташкена Колчева, но отказа да разкрие каква ще е изненадата.

В залата днес ще бъдат разписани трима свидетели, един от които е д-р Ангел Фингаров, който е освидетелствал изнасиленото от Евстатиев момиче - Ирена Белухова, пише 24 часа. Заключението на този лекар се разминава с тези на други двама медици по отношението на часа на дефлорацията на девствената ципа на момичето. Според д-р Фингаров става въпрос за прясна дефлорация, но негов колега от Пловдив пък е посочил в заключението си, че дефлорацията е стара.

"Ключът към това дело е отговорът на въпроса дали Белухова е била адекватна при осъществяване на половия акт. Има експертиза на лекар, според когото алкохолното опиянение е настъпило след него", обясни адв. Колчева. По думите й от 13:30 до 14:30 ч. на 15 януари, м. г., когато е станал инцидетът, момичето не е било пияно, все още.

Защитничката на Евстатиев уточни, че в 14:30 ч. Ирена е вдигнала телефона на баба си и дори я е излъгала, че пише есе по историята заедно със своя проятелка. При второто обаждане в 15:30 момичето вече е заваляло и затова възрастната жена позвънила на родителите й.