Доналд Тръмп сложи черен печат за всички граждани на 7 държави
Секция: СВЯТ
28 Януари 2017 09:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доналд Тръмп сложи черен печат за всички граждани на 7 държави

/КРОСС/Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който се засилват проверките на имигранти, предава БНР.Той е за "Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ". Указът предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщи Франс прес. Съгласно указа и неговите анекси, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане.
В бъдеще ще бъде даван приоритет на кандидатите с християнско вероизповедание, каза Тръмп в интервю за американска медия.
Програмата за прием на бежанци бе суспендирана за четири месеца. От Белия дом обясниха, че с тези мерки ще задържат "ислямските терористи" далеч от САЩ.
Освен това, Тръмп подписа и указ за въоръжаване на армията. Самият Доналд Тръмп определи документа като великото възстановяване на американските въоръжени сили, на които той обеща пари за нови самолети, кораби и ресурс за армията.