Cadillac ще предложи достъпен кросоувър
Секция: Автомобили
30 Януари 2017 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Cadillac ще предложи достъпен кросоувър

/КРОСС/ Американският производител Cadillac има намерение радикално да разшири гамата си от кросоувъри през следващите 2-3 години. Първият модел от „новата вълна" ще стане най-компактният кросоувър на марката, която ще получи името XT3. Неговата премиера ще се състои най-късно до края на 2018 г.

В момента Cadillac предлага само два SUV-модела - средноразмерния XT5 и огромния всъдеход Escalade, като сега компанията си е поставила за цел да привлече още повече клиенти. Затова и американците вече усилено работят върху модел, който ще се конкурира с Audi Q3 или Mercedes-Benz GLA.

Автомобилът ще се произвежда в завода на General Motors в Канзас Сити, но ще бъде глобален модел, който ще се предлага в цял свят. Преди него обаче Cadillac ще представи обновена версия на сегашния XT5, а в началото на 2019 г. ще излезе и друг нов всъдеход - XT7, който на свой ред ще се бори за клиенти с BMW X5 и Mercedes-Benz GLE.

Амбициите на компанията не спират дотук. През 2020 или 2021 г. тябва да бъде готов и най-малкият и съответно най-достъпен като цена кросоувър XT1. Като габарити той ще бъде съпоставим на хечбек-моделите от сегмент B.