Алекс Алексиев: Меркел допусна катастрофална грешка
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Януари 2017 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Алекс Алексиев: Меркел допусна катастрофална грешка

/КРОСС/ "Ако германците бяха направили като Доналд Тръмп нямаше да стане това, което стана в Берлин", коментира експертът по радикален ислям и председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания Алекс Алексиев по БТВ.
"В първите 24 часа след като Тръмп обяви тази мярка, в Америка влязоха 325 хил. души, от които 109 задържани, защото имаше съмнения за тях", допълни той. "Масовото мигриране, което Ангела Меркел позволи, беше катастрофална грешка и до ден днешен не желаят да признаят това", допълни Алексиев.
По думите на Алексиев трябва да се противодейства на джихадистите, които влизат в Европа, като не се пускат хора без да бъдат проверявани. "Решението на Доналд Тръмп се използва като довод във войната между леви и десни в Щатите", каза Алексиев. "Аз не съм най-големият симпатизант на Тръмп, не намирам политиката му за търговия качествена, както и нелепостите, които наговори за дружба с Владимир Путин и прочее", допълни Алексиев.
По думите му обаче действията не са изненадващи, защото Тръмп изпълнява своите предизборни обещания. "Не вярвам да видим Тръмп и Путин заедно срещу „Ислямска държава", коментира Алексиев.
Никак не е учудващо, че в Австрия са хванали български гражданин. "Този проблем е в цяла Европа и не може само нашата страна да не допринася с това", смята още експертът. По думите му е възможно нашият сънародник наистина да е надъхан с идеологията на джихадистите.