Блогърка иска етническите руснаци в Украйна да бъдат изгорени в газови камери
Секция: СВЯТ
08 Февруари 2017 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Блогърка иска етническите руснаци в Украйна да бъдат изгорени в газови камери

/КРОСС/ Изказването й предизвика бурни реакции в социалните мрежи, а материалът беше свален минути след публикуването му

Украинска бизнесдама и блогър предизвика бурни реакции с призива "Да горим руснаците в газови камери". Украинската еврейка Яна Потишняк има блог в електронното издание korrespondent.net, в който призова "да размажем всички етнически руснаци с танкове" и "да ги горим в газовите камери", предаде изданието "Вести".

Потишняк написа: „Къде е нашето самоуважение? Защо не размазваме с танкове всичките етнически руснаци, живеещи на наша земя? Защо най-накрая не започнем да ги горим всичките в газови камери".

В допълнение, бизнесдамата коментира, че е необходимо въвеждане на наказателна отговорност "за състрадание" към братския народ и забрана на руския език на държавно ниво.

Постът бързо беше свален от korrespondent.net, но материалът е достъпен в архива за съхранените страници на търсачката Google. Материалът предизвика бурни негативни реакции в социалните мрежи.

Някои потребители изтъкнаха, че блогерката пише на руски, който според нея, трябва да бъде забранен. "Невероятно трогателен текст. Основното е, че е написан на чист руски език"

Заради подобен призив тя може да бъде съдена за престъпление срещу човечеството.

Населението на Украйна е малко над 44 милиона. 77% от тях са украинци, а 17% - етнически руснаци.