The Telegraph със страхотна туристическа реклама за България
Секция: Туризъм
08 Февруари 2017 14:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
The Telegraph със страхотна туристическа реклама за България

/КРОСС/Британският вестник The Telegraph посочи Созопол като една от 5-те причини, заради които си заслужава да посетите България. Изданието прави невероятна реклама на страната ни и посочва топ дестинациите в страната ни. 

Пловдив 

Траки, римляни и османците са владели един от най-красивите градове в Европа и архитектурата на всяка ера сега съперничи за вниманието на туристите. Добре запазен 1800-годишен стадион е разположен под главната пешеходна улица, със стъклени панели, даващи гледка от птичи поглед към миналото. Античният амфитеатър се използва за опери и концерти. Старият град, препълнен с къщи в български възрожденски стил от двете страни на коварни калдъръмени улички, е осеян с изискани ресторанти и художествени галерии с изглед към Родопите на юг. 

Казанлък 

Българите бързо откриват своето тракийско наследство и това е мястото, където да го видите. Един от най-загадъчните народи в Европа е оставил зашеметяващо наследство от реликви. Подобно на египтяните, те използвали йероглифи и следвали култ към смъртта. В самия град се намира Казанлъшката гробница, гробна камера с покрити с фрески стени, които вземат дъха. В Долината на тракийските царе са разположени повечето места, пълни със статуи и картини в почти непокътнато състояние. Фестивалът на розата, който се провежда през първата седмица на юни, включва бране на маслодайни рози призори - тяхното високо ценено масло се използва в парфюми по цял свят. 

Созопол 

Най-очарователният сред черноморските курорти на България, който успява да се погрижи както за младите купонджии от София, така и за тези, които търсят нещо по-спокойно и сериозно. Елегантният стар град предлага ресторанти и барове на бреговата линия, откъдето можете да гледате как слънцето се плъзва над Азия. На юг, мили от пясъчни плажове се простират чак до Турция. На север, Слънчев бряг пулсира в ритъма на 24-часови партита. 

Банско 

Това древно селище се намира в полите на 9,000-футовата Пирин планина. Неговите яростно независими хора могат да се похвалят, че никога не са били завладени от османците. Днес Банско е важен ски курорт и дом на едно от най-красивите игрища за голф. През лятото се разходете по килими от диви цветя до втория по височина връх в България, Вихрен. През септември Международният джаз фестивал привлича хиляди. 

Копривщица 

Именно тук борбата за независимост от "Турското робство" е започнала през 1876 г. и днешните българи оценяват неговото важно място в историята си. Този живописен град от полу-дървени сгради, ограждащ планината Средна гора и разделен от криволичещата река Тополница, е домакин на важни музикални и фолклорни фестивали.