ВСС обяви конкурс за ученическо есе
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Февруари 2017 18:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВСС обяви конкурс за ученическо есе

/КРОСС/ Темата е "Европа и съдебната власт в България", наградата - лаптоп

Висшият съдебен съвет (ВСС) обяви конкурс за ученическо есе. Желаещите да получат наградата - лаптоп и грамота, трябва да са се потрудят над темата "Европа и съдебната власт в България".

Тя е избрана заради предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС през 2018 г.

В конкурса могат да участва ученици от VIII-и до ХІІ-и клас. Ще бъде отличено най-доброто есе, а кое е то ще реши комисия от ВСС. В нея влизат членовете на съвета Магдалена Лазарова, Васил Петров, Галина Карагьозова и Соня Найденова, както Зорница Златева от дирекцията "Връзки с обществеността". Критериите, от които трябва да се ръководи комисията, са демонстриране на познания по темата, оригиналност и творчески подход, недвусмислено изразяване на лична позиция, удачно подбрани аргументи, използване на подходящи стилно-езикови средства за постигане на убедителност и въздействие, спазване на езиковите норми.

Тази година ВСС ще връчи и две поощрителни награди - енциклопедии, на класираните на второ и трето място. Отличените есета ще бъдат публикувани на сайта и фейсбук страницата на ВСС.

Целта на инициативата е да се повиши правната култура на учениците, да се провокират творческите им търсения и вниманието им към съдебната власт, обясниха от ВСС. И посочиха, че наградата за най-доброто ученическо творчество ще бъде връчена на деня на отворените врати на ВСС, който тази година ще е на 24 април.

Есетата трябва да бъдат подадени в срок до 10 април на konkurs.vss@vss.justice.bg.