Вестниците пишат
Секция: Преглед на печата
13 Февруари 2017 08:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вестниците пишат

/КРОСС/ Две хубави новини са на първите страници на вестниците днес . Титла за Гришо, Оскар за Владо е заглавието на „Станадрт". Двоен повод за гордост въодушеви българите през уикенда. Първата ни ракета Григор Димитров изпълни мечтата на всички родни фенове и спечели турнира в София. На финала хасковлията отнесе за час и половина с 2:0 сета белгиеца Давид Гофен и докара до екстаз 12 хиляди зрители в "Арена Армеец". Служебният министър-председател на страната Огнян Герджиков награди шампион Димитров, пише вестник „Труд".

Часове преди това в Бевърли Хилс Владимир Койлазов стъпи на червения килим, за да бъде отличен от Американската киноакадемия. 38-годишният русенец стана един от 18-те носители на тазгодишните призове за постижения в областта на кинонауката и технологиите. Койлазов и неговият съдружник Петър Митев заслужиха технологичния "Оскар" за софтуерната програма V-Ray за 3D визуализация, която е използвана в над 130 филма.

Вестник „24 часа" публикува резултати от изследване, според което ако изборите бяха сега, в парламента щяха да влязат 5 партии. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти и Воля. Между ГЕРБ и БСП разликата е само 1 процент, показва допитването. Най-желаната коалиция била между ГЕРБ и патриотите или БСП и патриоти.

БСП е първата партия, която утвърди водачите на листи за предсрочните избори, хвали се вестник „Дума". Заложихме на професионализма, обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности, заяви Корнелия Нинова. 40% са новите лица сред водачите, 60% са опитни парламентаристи.

Според „Труд" Бойко Борисов ще избира дали да води листа във Варна или в Пловдив.

В понеделник или най-късно във вторник се очаква да бъде пуснато движението в лявата тръба на тунел „Ечемишка", съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ), цитирана от „Монитор". Поставената цел беше движението в тръбата за София да бъде възстановено възможно най-бързо и да се улесни трафикът при осигурена безопасност за пътуващите при индикативен срок най-късно до 14 февруари, уточниха от ведомството.

В България има общини с изумителна гъстота на чиновници, съобщава вестник „Сега". Например в Ковачевци, Бойница, Макреш на 1000 души население се падат по 20 и повече общински служители, отбелязва анализ на Института за пазарна икономика. За сравнение - в общини отличници като Добрич, София, Перник, Казанлък на 1000 жители се падат само по двама бюрократи. Данните показват, че най-скромни са администрациите в Добрич, Бургас, София и Русе - под двама служители на 1000 души население. Подобна е ситуацията и в останалите големи областни градове.