Мтел и “Пощенска кутия за приказки“ разказват истории за „Интернет любов“
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Февруари 2017 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мтел и “Пощенска кутия за приказки“ разказват истории за „Интернет любов“

/КРОСС/Мтел и „Пощенска кутия за приказки" тръгват на кратка обиколка из страната в най-романтичния месец, за да разказват истории за интернет любовта. С подкрепата на телекома литературният формат ще има специални издания в Пловдив, Варна и София.

В деня на Свети Валентин - 14 февруари - инициативата ще гостува в "Club Stage 51" в Пловдив. За 17 февруари е предвидено събитието във Варна. Там приказки ще бъдат четени в клуб „Хоризонт". Кратката обиколка из страната ще приключи на 21 февруари в столичния „Sofia Live Club". Началният час и за трите събития е 19:00. В рамките им ще бъдат четени истории на тема „Интернет любов", написани и подбрани специално за събитията.

"Пощенска кутия за приказки" е литературен проект на Гери Турийска, в който всеки месец известни личности четат текстове на талантливи автори - любители на краткия разказ.

Специалните издания в месеца на любовта са поредната съвместна инициатива на проекта с Мтел. Миналата година „Пощенска кутия за приказки" организира с телекома събитие на тема "Телефон и любов", събрало над 800 души в столичния „Sofia Live Club". В края на 2015 г. телекомът избра формата на „кутията", за да представи сборника „Преплетени линии - 20 истории от миналото за бъдещето". Автори на разказите в него са победители в конкурса за технологии, иновации и наука - Mtel Media Masters, а поводът за книгата беше 20-годишнината от първия телефонен разговор в GSM мрежата у нас.