Балканица запали Балканите
Секция: КУЛТУРА
14 Февруари 2017 11:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Балканица запали Балканите

/КРОСС/Сцената на едно от най-музикалните събития у нас БАЛКАНИЦА се оказа изключително желана от големите брас оркестри на Балканите. Виртуозното надсвирване, което ще се проведе след по-малко от две седмици - на 26 февруари в Зала 1 на НДК, предизвика истински фурор в музикалните среди не само в Западната ни съседка, но и в Македония, Словения, Черна гора, Хърватска, Гърция...

Броят на желаещите духови формации да участват в предстоящото надсвирване е доста голям, споделят организаторите на събитието, което ще се проведе за първи път у нас. И това съвсем не е случайно, имайки предвид оркестрите, които са обявени до момента.

В грандиозния 3-часов маратон ще зазвучат виртуозните изпълнения на четирите най-добри сръбски формации - Danijela Orkestra, Marko Markovic Brass Band, Elvis Ajdinovic Orkestar и Orkestar Dejan Jevdjic. Всички те - многократни победители от най-големите фестивали за духова музика в света. Заедно с тях на сцената ще излязат и българските музиканти от уникалната етно-фюжън група „Булгара", които ще изпълнят едни от най-големите си хитове - „Меча сватба", „Нестинарско", „Баклава" и други.

Всичко това несъмнено ще превърне БАЛКАНИЦА в истинска брас експлозия - невероятно преживяване с най-обичаните горещи ритми и майсторски импровизации. Динамичната музика на талантливите музиканти определено ще наелектризира Зала 1 на НДК, а публиката на най-балканското и вълнуващо събитие, правено у нас, дълго ще помни медения звук на тромпетите.

БАЛКАНИЦА е на 26 февруари 2017 г. в Зала 1 на НДК. Начало 20:00 часа. Билети в мрежата на Eventim в цялата страна. Цена на билетите: от 30 до 50 лева.