Путин покани новия германски президент в Русия, той прие
Секция: Русия
15 Февруари 2017 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин покани новия германски президент в Русия, той прие

/КРОСС/ Новоизбраният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер може да посети Руската федерация в новото си качество, съобщиха за руския вестник „Известия" източници от германските външнополитическите кръгове.

Покана от руския държавен глава Владимир Путин Щайнмайер вече е получил. За точни срокове на посещението му още е рано да се говори, новоизбраният президент все още не е встъпил в длъжност.

Въпреки това в дадения случай е важен самият факт за предстоящото пътуване на Щайнмайер в Москва, тъй като досегашният президент на Германия Йоахим Гаук категорично отказваше да посети Русия. Tой игнорира дори Олимпийските игри в Сочи.

От Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която представлява новоизбрания президент, коментират за „Известия", че Франк-Валтер Щайнмайер много пъти е бил в Русия и никога не е отказвал визити.

Експертите на свой ред са уверени, че новият германски държавен глава разбира важността на отношенията между Берлин и Москва, а неговото посещение ще стане важен сигнал за цяла Европа.