Туризмът трябва да бъде национална кауза
Секция: Туризъм
15 Февруари 2017 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Туризмът трябва да бъде национална кауза

/КРОСС/„Туризмът е индустрия на емоции, преживявания и нови знания. Той трябва да се превърне в национална кауза, защото е секторът, който влияе на всички други индустрии и има потенциалът да даде най висок ръст на БВП у нас. Изложението „Ваканция и СПА експо" събра представители от над 20 държави и за първи път тук присъстват фирми и туроператори от Малдивите, Албания и Грузия". Това заяви министърът на туризма Стела Балтова по време на откриването на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА експо".

Министър председателят Огнян Герджиков поздрави гостите на най-голямото туристическо изложение в Интер експо център. „Туризмът е уникален бизнес, който е насочен към хората, така взаимно можем да опознаем народите по света. Миналата година беше плодотворна за българския туризъм - 8 милиона чуждестранни гости са посетили страната ни и са донесли около 6 милиарда приход", коментира той.

Форумът започна днес в Интер експо център в София и ще продължи до 17 февруари. Той се провежда под патронажа на Министерството на туризма в партньорство със Столичната община и асоциациите в бранша.